03.04.2017 21:19

Galatasaray weer derde na winst op Adanaspor

Galatasaray heeft in de Turkse voetbalcompetitie de derde plaats weer van Fenerbahçe overgenomen. Het team van trainer Igor Tudor won met 4-0 van Adanaspor. Wesley Sneijder en Nigel de Jong kwamen allebei als invaller binnen de lijnen op het moment dat de eindstand al was bereikt.

Lukas Podolski, die onlangs stopte als Duits international, opende maandag in de 25e minuut de score. De Kaapverdiaanse Rotterdammer Garry Rodrigues verdubbelde aan het begin van de tweede helft de voorsprong. Selcuk Inan maakte in de 56e en 59e minuut het derde en vierde doelpunt, allebei vanaf de strafschopstip.

Galatasaray heeft na 26 wedstrijden 49 punten, twee meer dan Fenerbahçe. De ploeg van coach Dick Advocaat was zaterdag, dankzij een laat doelpunt van Robin van Persie, met 0-1 te sterk voor Kardemir Karabükspor. Galatasaray heeft negen punten minder dan koploper Besiktas.