04.04.2017 09:03

Braafheid: "Het was sowieso even wennen"

Edson Braafheid (l.) vecht een duel uit met Ezra Walian (r.) tijdens het competitieduel Jong Ajax - Jong FC Utrecht (03-04-2017).
Edson Braafheid (l.) vecht een duel uit met Ezra Walian (r.) tijdens het competitieduel Jong Ajax - Jong FC Utrecht (03-04-2017).

Edson Braafheid maakte maandagavond zijn rentree op het voetbalveld in een officiële wedstrijd. De routinier moet na een zware achillespeesblessure weer in het ritme komen, maar dat hij met Jong FC Utrecht in de Jupiler League moest spelen deert hem niet.

"Ik heb weer zestig minuten gespeeld en ik ben er fit uitgekomen. Dat was de bedoeling. Ik moet zeggen dat ik deze zestig minuten conditioneel en qua kracht goed ben doorgekomen, ook die kleine pijntjes heb ik doorstaan. Dus ik denk dat ik nu wel bij de negentig procent ben. Die laatste procentjes moeten met wedstrijden komen."

Braafheid speelde in het verleden onder meer een WK-finale, maar nimmer was hij actief in de Jupiler League. "Maar het was sowieso even wennen", vervolgt de verdediger tegenover FOX Sports. "En of het nou in de Jupiler League of in de Eredivisie is, het ging er voor mij om dat ik weer minuten ging maken en aan situaties gewend raakte. Het is voor mij een tijd geleden geweest, dat was het belangrijkste."

De mandekker hoopt snel weer aan te sluiten bij de hoofdmacht van FC Utrecht. "Liever gisteren dan vandaag. Maar goed, je hebt een traject en daar hoorde deze wedstrijd ook bij. Ik hoop dat ik de volgende stap kan zetten bij het eerste en dat ik er komend weekend in ieder geval bijzit. Wie weet dat ik dan weer minuten ga maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner