15.04.2017 22:42

Messi maakt voor rust verschil tegen Sociedad

FC Barcelona heeft zaterdagavond een krappe overwinning geboekt op Real Sociedad. Aan de hand van Lionel Messi zetten de Catalanen in de eerste helft al de eindstand op het scorebord in Barcelona: 3-2.

Messi was weer eens de man in vorm bij FC Barcelona, dat geen beroep kon doen op de geschorste Neymar. Na ruim een kwartier spelen schoot hij zijn ploeg met een strak afstandsschot over de grond op voorsprong. Twintig minuten later tikte de Argentijn van dichtbij binnen en zaten de Catalanen op rozen. Vanaf de 42e minuut, in een tijdsbestek van drie minuten, zorgden Samuel Umtiti met een eigen goal, Pablo Alcácer en Xavier Prieto dat beide ploegen gingen rusten met 3-2.

In de tweede helft was FC Barcelona moegestreden en kreeg Real Sociedad nog kansen op de gelijkmaker. Zover kwam het niet. FC Barcelona staat door de overwinning weer op drie punten van koploper Real Madrid. De Madrilenen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.