25.04.2017 21:59

Jong FC Utrecht wint ruim van FC Den Bosch

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Jong FC Utrecht heeft dinsdagavond voor eigen publiek FC Den Bosch met ruime cijfers verslagen (5-0). Hamza Boukhari scoorde tweemaal voor de beloftenploeg. Darren Rosheuvel, Mitchell van Rooijen en Edson Braafheid tekenden voor de overige treffers. Braafheid kreeg tijdens de WK-finale van 2010 nog speeltijd bij Oranje tegen Spanje.

Jong FC Utrecht vierde de negende competitiezege van het seizoen en blijft de nummer achttien van de Jupiler League. FC Den Bosch staat nog steeds veertiende. De meegereisde fans van de Brabantse club waren slecht te spreken over het spel van hun ploeg. "Schaam je kapot", zongen ze in de slotfase van het duel.

De beloftenploeg van FC Utrecht komt voor het eerst uit in het betaalde voetbal. De ploeg was al zeker van handhaving op het tweede voetbalniveau van Nederland, waardoor er volgend seizoen vier beloftenploegen in de Jupiler League spelen. Naast Jong FC Utrecht blijven Jong Ajax en Jong PSV actief in de competitie, Jong AZ voegt zich volgend seizoen als kampioen van de Tweede Divisie in de Jupiler League.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner