26.04.2017 23:06

Revanche Club Brugge na winst op Oostende

Club Brugge heeft er met een zege op KV Oostende voor gezorgd dat koploper RSC Anderlecht niet een nog grotere voorsprong kan opbouwen. De titelverdediger won woensdagavond met 3-1 van de ploeg en verkleinde de marge met RSC Anderlecht voor in ieder geval een dag tot zes punten.

Coach Michel Preud'homme had zijn basiselftal flink gewijzigd na de 2-0 nederlaag tegen RSC Anderlecht van afgelopen zondag. Ruud Vormer ontbrak wegens een schorsing en vijf spelers moesten hun plek in de basis afstaan, onder wie Ricardo van Rhijn. Met Stefano Denswil in het elftal en Van Rhijn en Lex Immers op de bank begon Club Brugge slecht. Na een kwartier spelen stonden de bezoekers op 0-1 via Nany Dimata.

Nog voor rust draaide de thuisploeg de verhoudingen echter om. Jelle Vossen maakte uit de rebound de gelijkmaker en een minuut later stond Club Brugge ook voor. De Colombiaan José Izquierdo maakte de 2-1 op aangeven van Dorin Rotariu. Na rust besliste Izquierdo het duel met zijn tweede.