05.05.2017 14:48

Zes Ajacieden in UEFA's Team van de Week

Ajax heeft een verpletterende indruk gemaakt op de UEFA. De organisator van de Europa League heeft zes Ajacieden opgenomen in het Team van de Week, nadat de Amsterdammers over Olympique Lyon heen walsten (4-1).

Na de halve finales Ajax-Lyon en Celta de Vigo-Manchester United is de kans uiteraard groter op een uitverkiezing bij de beste elf spelers, maar de dominantie van Ajax is wel erg extreem. Met Kasper Dolberg, Hakim Ziyech, Kenny Tete, Amin Younes, Bertrand Traoré en Matthijs de Ligt domineren de Amsterdammers meer dan de helft van het team. Van tegenstander Lyon is geen enkele speler opgenomen in het Team van de Week.

De rest van het team wordt aangevuld met drie spelers van Manchester United (Paul Pogba, Eric Bailly en Marcus Rashford) en twee spelers van Celta de Vigo (Sergio Álvarez en Pione Sisto). De strijdt voor Speler van de Week gaat nog tussen Pogba en Traoré.

Na de eerste halve finales lijken Ajax en Manchester United hard op weg naar de finale in Solna. United won de uitwedstrijd van Celta (0-1), terwijl Ajax thuis met ruime cijfers won van Lyon (4-1). Bij een eventuele finale op woensdag 24 zou Ajax de thuisspelende ploeg zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner