27.06.2017 07:00

Hazard investeert in nieuwe Amerikaanse club

Eden Hazard werkt alvast aan zijn carrière na het voetballen. De Belgische ster van Chelsea en de 'Rode Duivels' heeft samen met een aantal bevriende spelers en lokale investeerders een nieuwe club opgezet in de Verenigde Staten.

Het is de bedoeling dat de ploeg vanaf volgend jaar gaat uitkomen in de North American Soccer League (NASL), het niveau onder de bekende MLS. Hazard investeert samen met de Franse international Yohan Cabaye (Crystal Palace) en de Senegalese aanvallers Demba Ba (Shanghai Shenhua) en Moussa Sow (Fenerbahçe) in de nieuwe club, waarvan de thuisbasis in San Diego komt te liggen. De vier topvoetballers presenteerden maandag hun plannen via de sociale media.

"San Diego is een mooie plek. De liefde en passie die de mensen hier voor voetbal hebben, maakten dit een makkelijke keuze voor ons", aldus de 26-jarige Hazard. "Mijn vrienden en ik zijn vereerd om deze droom in vervulling te laten gaan." De club van Hazard en co, die ook een vrouwentak krijgt, heeft nog geen naam. De vereiste licentie om te mogen uitkomen in de NASL is al binnen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner