22.07.2017 20:02

Zwitserland knokt zichzelf voorbij IJsland

Zwitserland heeft zaterdagavond in een langdurig gevecht met IJsland drie punten gepakt. De Zwitserse en IJslandse ploeg vochten een zware strijd om de belangrijke drie punten maar na een betere tweede helft pakte Zwitserland de winst.

In de eerste helft gingen de teams erg gelijk op. Na een moeilijke periode voor IJsland waren het wel de IJslanders die de openingstreffer maakten. De prachtige steekpass van Brynjarsdóttir zette Friðriksdóttir in het strafschopgebied en gaf haar de mogelijkheid om 1-0 te maken. Friðriksdóttir haalde hard uit met links waardoor de keepster van Zwitserland geen redding meer kon brengen.

Zwitserland kwam tien minuten later wel met de reactie. Na een kleine combinatie vanuit een inworp kon Ramona Bachmann het strafschopgebied betreden en de bal klaarleggen voor Lara Dickenmann. De topscoorster van Zwitserland faalde niet en trok de stand weer gelijk.

De tweede helft kon IJsland de Zwitserse ploeg niet meer verrassen. Het beslissende doelpunt viel in de 52e minuut toen Noelle Maritz de bal panklaar op het hoofd van Ramona Bachmann legde. Laatstgenoemde kreeg zeeën van ruimte en hoefde de bal alleen aan te raken om een doelpunt te maken. De keepster stond aan de grond genageld en kon alleen nog maar kijken hoe de bal het doel inviel.

Mede vanwege een langdurige blessurebehandeling kwam er maar liefst elf minuten aan blessure tijd bij. IJsland zette hierin nog meermaals een slotoffensief op maar een gelijkmaker bleef uit.