01.09.2017 15:00

De kalender: cruciaal duel Oranje en Spanje-Italië

Met de rubriek 'De kalender' blikken we vooruit op de wedstrijden die gepland staan in het daaropvolgende weekend. Dit weekend geen clubwedstrijden, maar veel interlands waarin kwalificatie voor het Wereldkampioenschap 2018 op het spel staat.

Oranje
Voor het Nederlands elftal staat er zondagavond een cruciaal duel te wachten met de Bulgaren. Oranje heeft na het verlies tegen Frankrijk en de winst van Bulgarije op Zweden respectievelijk 2, 3 en 6 punten achterstand op Bulgarije, Zweden en Frankrijk. Met nog drie wedstrijden te spelen, wordt het duel in de Johan Cruijff ArenA heel belangrijk. Bij verlies kan Oranje uitgeschakeld zijn om kwalificatie af te dwingen voor het WK 2018 in Rusland. 

Stand van zaken in Groep A:

Zondag 3 september
18.00u: Nederland - Bulgarije
18.00u: Wit-Rusland - Zweden
20.45u: Frankrijk - Luxemburg

Spanje - Italië
Twee Europese giganten staan zaterdagavond tegenover elkaar in het stadion van Real Madrid: Santiago Bernabéu. Eerder deze campagne hielden beide landen elkaar in evenwicht, toen na negentig minuten 1-1 op het scorebord stond in het Juventus Stadium. Zowel Italië als Spanje won haar vorige vijf groepsduels, dus zal het onderlinge duel zeer waarschijnlijk een beslissing brengen welk land eerste wordt in Groep G en zich kwalificeert voor het WK in Rusland.

Stand van zaken in Groep G:

Zaterdag 2 september
18.00u: Albanië - Liechtenstein
20.45u: Israël - Macedonië
20.45u: Spanje - Italië

Bekijk het volledige overzicht van de Europese landen voor de kwalificatie van het WK 2018 in Rusland.

Overige continenten

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner