17.11.2017 10:00

De 5: landen met de grootste WK-prijzenkast

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week de vijf best gevulde prijzenkasten betreffende WK-medailles.

5. Frankrijk - 4
Met vier medailles is de Franse prijzenkast net zo vol als die van Nederland. Groot verschil is dat de Fransen een gouden medaille wisten te bemachtigen, die Nederland mist.

Goud: 1x
Zilver: 1x
Brons: 2x

4. Argentinië - 5
De Argentijnen versperden Oranje bij het laatste WK in 2014 nog de weg naar de finale, maar een gouden plak leverde het niet op. In de finale was Duitsland te sterk (1-0), waardoor een derde wereldkampioenschap uitbleef. In 1986 (3-2 tegen Duitsland) en in 1978 (3-1 tegen Nederland) werd het WK wel gewonnen.

Goud: 2x
Zilver: 3x
Brons: -

3. Italië - 7
Op het WK-toneel speelt Italië vaak een prominente rol, maar de jacht naar een nieuwe prijs zal dit jaar in Rusland niet worden voortgezet. De Azzurri werden uitgeschakeld door Zweden, wat bondscoach Giampiero Ventura de kop kostte. De Italianen horen op het WK mee te strijden voor het goud, wat ook al vier keer lukte.

Goud: 4x
Zilver: 2x
Brons: 1x

2. Brazilië - 9
Geen enkel land wist zoveel WK's te winnen als Brazilië: vijf keer. De Brazilianen verlangden vurig om daar in 2014 in eigen land een nieuwe zege aan toe te voegen, maar de Seleção eindigde zelfs naast het podium. En dat gebeurde al sinds de laatste WK-winst in 2002. In Rusland hoopt de ploeg het aantal medailles weer op te krikken.

Goud: 5x
Zilver: 2x
Brons: 2x

1. Duitsland - 12
Op eenzame hoogte staat Duitsland, dat de afgelopen vier WK's ook al op het podium eindigde. Daarmee werd vervolg gegeven aan de sterke verdiensten van de Duitsers door de jaren heen. Die Mannschaft heeft namelijk de volste WK-prijzenkast ter wereld.

Goud: 4x
Zilver: 4x
Brons: 4x

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner