27.12.2017 19:40

Van Dijk met droomtransfer duurste verdediger ooit

Virgil van Dijk wordt de duurste verdediger aller tijden. De mandekker verkast in januari voor 84,4 miljoen euro naar Liverpool FC, waarmee hij bijna dertig miljoen euro duurder is dan Benjamin Mendy, die afgelopen zomer naar Manchester City transfereerde.

De centrale verdediger van Southampton, waar hij tweeënhalf jaar speelde, stond afgelopen zomer al in de belangstelling van de grote clubs uit de Premier League, maar tot een transfer kwam het niet. Nu is Liverpool bereid het record bedrag te betalen en dus de concurrentie af te troeven. Door de enorme transfersom wordt Van Dijk ook de duurste Nederlandse speler ooit. Marc Overmars was de waardevolste Nederlander, toen hij van Arsenal FC naar FC Barcelona verkaste voor veertig miljoen euro.

Duurste verdediger aller tijden:

  1. Virgil van Dijk > > Man City: 84,4 miljoen euro
  2. Benjamin Mendy > > Man City: 57,5 miljoen euro
  3. John Stones > > Man City: 55,6 miljoen euro
  4. Kyle Walker > > Man City: 51 miljoen euro
  5. David Luiz > > Chelsea FC: 49,5 miljoen euro

Bij Liverpool FC wordt Virgil van Dijk na Georginio Wijnaldum, Dirk Kuyt, Erik Meijer, Boudewijn Zenden, Jan Kromkamp, Sander Westerveld en Ryan Babel de achtste Nederlandse speler ooit. Van Dijk kwam tot 67 Premier League-duels namens The Saints en bedankte iedereen bij Southampton op Twitter: "Ondanks een aantal moeilijke laatste maanden heb ik oprecht genoten van mijn tijd bij Southampton en heb ik vrienden voor het leven gemaakt bij de club. Bedankt voor alles." De international van Oranje is euforisch over zijn overstap. "Ik zal alles geven en proberen deze geweldige club iets speciaals te laten bereiken in de aankomende jaren."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner