01.02.2018 07:00

De spectaculairste deals van transfer deadlineday

Het was een heel hectische woensdag, want clubs uit Europa konden tot 23.59 uur transfers doen. Er vonden enkele spectaculaire deals plaats. Niet alles van deadlineday kunnen volgen? Bekijk hier dan de tien meest in het oog springende internationale en Nederlands getinte transfers.

Pierre-Emerick Aubameyang: Dortmund - Arsenal FC
Dé transfer van deadlineday was overduidelijk die van de spits uit Gabon. Borussia Dortmund liet de aanvaller voor ruim 63 miljoen euro* verkassen naar Arsenal FC. Daarmee werd hij de derde duurste speler ooit die de Bundesliga verliet en de duurste aanwinst ooit van Arsenal FC. Arsène Wenger heeft met Aubameyang de gewenste vervanger van Alexis Sanchez, die eerder deze transferperiode naar Manchester United verkaste.

Olivier Giroud: Arsenal FC - Chelsea FC
Door de komst van Aubameyang was Giroud overbodig geworden in Londen. Althans, bij Arsenal FC. De Franse pinchhitter verkaste namelijk binnen de Engelse hoofdstad van Arsenal FC naar Chelsea FC voor zeventien miljoen euro. De ploeg van Antonio Conte was nog op zoek naar een aanvaller, aangezien Diego Costa eerder dit seizoen al was vertrokken naar Atlético Madrid. 

Michy Batshuayi: Chelsea FC - Borussia Dortmund
Omdat Aubameyang naar Arsenal FC verkaste was Borussia Dortmund nog op zoek naar een spits. De driehoeksverhouding werd gecompleteerd omdat Chelsea FC, dat Giroud dus overnam van Arsenal FC, nog een spits over had: Batshuayi. De Belgische spits, van alle aanvallers het beste doelpuntengemiddelde in de Premier League, wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd door Borussia Dortmund.

Milot Rashica: Vitesse - Werder Bremen
In Arnhem vond er een miljoenendeal plaats, want Vitesse incasseerde een heerlijk bedrag voor de Kosovaar Rashica. De penningmeester zag dat Werder Bremen zeven miljoen euro overmaakte naar de ploeg uit Gelderland. Omdat trainer Henk Fraser graag nog een buitenspeler wilde toevoegen aan zijn selectie, trok Vitesse oud-PSV'er Roy Beerens aan. 

Lucas Moura: Paris Saint-Germain - Tottenham Hotspur
Bij Paris Saint-Germain was Lucas Moura op een dood spoor terecht gekomen. De Braziliaanse aanvaller mocht daarom vertrekken en daar maakte Tottenham Hotspur gretig gebruik van. De Spurs maakten een bedrag van ruim 26 miljoen euro over naar Parijs. De pijlsnelle aanvaller ligt nu tot 2023 vast in Londen. 

Samuel Eto'o: Antalyaspor - Atiker Konyaspor
Eto'o is niet meer de spits van weleer, maar de voormalig wereldster van FC Barcelona heeft een gevoelige transfer gemaakt. Als spits van laagvlieger Antalyaspor scoorde hij de afgelopen drie seizoenen 44 treffers, maar de 36-jarige aanvaller uit Kameroen stapte over naar Atiker Konyaspor. Die ploeg is een directe concurrentie van Antalyaspor in de strijd tegen degradatie in de Turkse Süperlig.

Hector Moreno: AS Roma - Real Sociedad
De dertigjarige centrale verdediger stapte afgelopen zomer nog van PSV voor vijf miljoen over naar AS Roma. Bij de club uit de Serie kwam hij dit seizoen amper in actie en dus mocht hij weer vertrekken. Ondanks de geringe speelminuten maakt AS Roma wel winst op de Mexicaan, die op deadlineday voor zes miljoen euro transfereerde naar Real Sociedad. Daar moet hij Iñigo Martínez opvolgen, die naar Athletic Bilbao transfereerde om het gat van de naar Manchester City vertrokken Aymeric Laporte op te vullen. 

* De bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt en zijn exclusief variabele kosten en toekomstige bonussen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner