05.02.2018 13:15

VVV-Venlo presteert fabelachtig als promovendus

VVV-Venlo won zondagmiddag met 1-0 van landskampioen Feyenoord. De ploeg van Maurice Steijn tilde daarmee de seizoensscore naar 29 punten. Daarmee zijn de Venlonaren ontzettend goed bezig, want de ploeg is op NEC na de beste promovendus deze eeuw. 

Van de 37 ploegen die wisten te promoveren vanuit de Jupiler League pakte alleen NEC meer punten. De Nijmegenaren verzamelden het seizoen na het kampioenschap in de Jupiler League in 2015/2016 34 punten en bezette het de vijfde plaats. NEC is daarmee ook de enige ploeg die een positief doelsaldo overhield aan de eerste 21 wedstrijden. VVV, dat tegen Feyenoord het 115-jarig jubileum vierde, sprokkelde vijf punten minder dan NEC. Desondanks een fabelachtige prestatie van de ploeg die al vijf duels ongeslagen is en in het linkerrijtje staat. 

NAC Breda, de andere promovendus dit seizoen, bungelt met zestien punten in de gevarenzone van de Eredivisie dit seizoen. Toch deden twaalf andere ploegen die gepromoveerd waren het nog slechter dan de ploeg van Stijn Vreven. In 2004/2005 presteerde FC Den Bosch het om als enige ploeg minder dan tien punten te verzamelen na 21 wedstrijden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner