18.04.2018 10:45

Heynckes en Bayern koersen af op fameus unicum

Met een grandioze voorstelling tegen Bayer Leverkusen (2-6) heeft Bayern München de finale van de DFB-Pokal bereikt. Daarmee mag Der Rekordmeister en trainer Jupp Heynckes nog altijd dromen van een fabelachtig mooi seizoenseinde. 

De ploeg koerst immers af op een slot waarin het de triple kan winnen. Nadat het anderhalve week geleden het kampioenschap binnensleepte, staat het nu dus ook in de finale van de beker. Omdat Bayern München eveneens in de halve eindstrijd staat van de Champions League (met Real Madrid als tegenstander), heeft het nog zicht op de triple. Mocht het lukken deze prestatie te voltooien, zou dat een unicum zijn. Onder leiding van Heynckes pakte Bayern München immers al de triple in het seizoen 2012/2013. 

Route Bayern München naar de triple in 2017/2018:

  • Bundesliga: behaald op speeldag 29
  • Champions League: halve finale vs. Real Madrid
  • DFB-Pokal: finale vs. FC Schalke 04/Eintracht Frankfurt

2012/2013
Destijds werd hij de eerste trainer die met een Duitse ploeg drie titels in één seizoen won. Op speeldag 28 kroonde Bayern München zich tot landskampioen (0-1 tegen Frankfurt), terwijl op 25 mei Borussia Dortmund versloeg in de finale van het miljardenbal door de winnende van Arjen Robben (2-1) en op 1 juni de DFB-Pokal lifte na een 3-2 zege op VfB Stuttgart. In 2012 won de ploeg ook de Supercup, net als in het huidige seizoen. Vier prijzen dus, al worden deze niet meegeteld bovenop de triple. 

Route Bayern München naar de triple in 2012/2013:

  • Bundesliga: behaald op speeldag 28
  • Champions League: behaald tegen Borussia Dortmund
  • DFB-Pokal: behaald tegen VfB Stuttgart

Monsterscore
Dinsdagavond had spits Robert Lewandowski in een tijdsbestek van tien minuten al tweemaal het net gevonden. Na de onderbreking eiste Thomas Müller een hoofdrol op door een hattrick te maken, terwijl ook Thiago op het scoreformulier kwam. Bij Bayern München speelde vleugelaanvaller Arjen Robben de hele wedstrijd mee en leverde twee assists. Dat is het hoogste aantal van alle spelers in de DFB-Pokal, samen met RB Leipzig-aanvaller Yussuf Poulsen. Lars Bender en Leon Bailey maakte met twee Leverkusen-treffers de stand nog enigszins dragelijk. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner