05.05.2018 07:00

Aké met overmacht gekozen tot de beste speler

Nathan Aké heeft een prachtige individuele prijs in de wacht gesleept. De 23-jarige centrale verdediger, die eveneens als vleugelspeler uit de voeten kan, werd bij AFC Bournemouth door de eigen fans verkozen tot de beste speler.

De zesvoudig international van Oranje kreeg van de supporters van The Cherries maar liefst 66% van de stemmen, waarmee hij al zijn teamgenoten ruimschoots achter zich liet. Aké werd afgelopen zomer gekocht van Chelsea FC, terwijl hij een seizoen geleden werd gehuurd van de Londense ploeg. Dat beviel Bournemouth zo erg dat het bereid was een recordbedrag voor de voormalig speler van Feyenoord neer te leggen: 22,8 miljoen euro. 

In het huidige seizoen miste Aké nog geen enkele wedstrijd in de Premier League namens Bournemouth, net als doelman Asmir Begović kwamen zij in actie tijdens alle 36 duels. Omdat Begović alle wedstrijden van begin tot eind meedeed, is Aké na de sluitpost de speler met de meeste minuten namens die club. Sterker nog, van alle spelers in de Premier League behoort Aké tot de vijf spelers met de meeste minuten.

De vijf spelers met de meeste minuten in de Premier League dit seizoen:

  1. Pickford (Everton), Cork (Burnley), Begović (Bournemouth): 3240 minuten
  2. Hegazy (West Bromwich Albion): 3207 minuten
  3. Aké (Bournemouth): 3174 minuten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner