22.05.2018 16:30

Grote supportersstijging in play-offs tegenover competitie

De wedstrijden in de play-offs om promotie/degradatie stonden bol van de spanning en hadden nationaal grote belangstelling. Ook supporters voelden de spanning en kwamen massaal op de beslissingswedstrijden af.

Zo was er bij de meeste clubs in de play-offs een flinke stijging te bespeuren ten opzichte van de bezoekersaantallen gedurende de reguliere competitie. Vooral bij promovendus FC Emmen, de ploeg van Dick Lukkien schakelde zondag Sparta Rotterdam uit in de play-offs, is het verschil heel groot. Waar er in de competitie gemiddeld 3.164 supporters naar de wedstrijden kwamen, zaten er gemiddeld 6.840 fans op de tribune tijdens de wedstrijden in de play-offs. Dat betekende een stijging van maar liefst 116%. Ook bij FC Dordrecht (115%), SC Telstar (88%), Almere City FC (63%) en De Graafschap (32%) was er een flinke toename.

> Klik hier of op de afbeelding om te vergroten <

De grootste daling was er in Nijmegen. In de competitie was NEC van alle Jupiler League-teams namelijk de club met gemiddeld de meeste supporters (9.363 fans). De enige thuiswedstrijd in de play-offs werd heel slecht bezocht, al had dat natuurlijk alles te maken met de belabberde situatie na de heenwedstrijd tegen FC Emmen (4-0 verlies). Had het tweeluik met een thuisduel voor NEC gestart, had het er totaal anders uit gezien. Toch daalde het gigantisch: van 9.363 supporters naar 5.321 fans. Een daling van 44% dus. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner