02.06.2018 20:38

Derde bekerwinst voor Ajax-vrouwen in historie

De vrouwen van Ajax hebben de KNVB bekerfinale tegen PSV gewonnen. Het team, dat in 2012 is opgericht, won de vierde prijs in de nog prille historie en pakte dit seizoen de dubbel. Het werd 3-1 op sportpark Westmaat.

De dames werden dit seizoen al landskampioen, net als het afgelopen seizoen. De beker wist de ploeg zowel in 2014 als in 2017 al te winnen. De afgelopen vier finales waren de Amsterdammers steeds van de partij. In 2015 (tegen FC Twente) en 2016 (ADO Den Haag) werd de bekerfinale verloren, maar de afgelopen twee jaar heersen de dames in Nederland.

Tweede keer
Voor tegenstander PSV was het de tweede keer op rij dat het in de finale stond. De Eindhovenaren wonnen nog nooit een prijs en jaagden daar tijdens de wedstrijd flink op, maar het mocht niet baten. Ajax kwam via Stefanie van der Gragt en Inessa Kaagman al voor rust op een 2-0 voorsprong, waardoor er aanvankelijk weinig spanning in de wedstrijd leek te zitten. PSV deed via Vanessa Susanna echter wat terug, maar Ajacied Liza van der Most besliste kort voor tijd de wedstrijd.

Door de bekerwinst zijn de dames van Ajax samen met ADO Den Haag de meest succesvolle in het toernooi deze eeuw. De twee ploegen haalden allebei drie keer de trofee binnen. 

Meeste bekerwinsten deze eeuw

  1. Ajax en ADO Den Haag - 3
  2. FC Twente, SV Saestum en Ter Leede - 2
  3. FC Utrecht, AZ, Zwart-Wit '28, SV Braakhuizen, WFC, Oranje Nassau en Fortuna Wormerveer - 1

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner