23.06.2018 15:47

Lukaku volgt Maradona op met dubbele dubbelslag

Romelu Lukaku is goed op schot voor België op het Wereldkampioenschap in Rusland. Tegen Tunesië (5-1) maakte de spits twee treffers, nadat hij eerder tegen Panama ook al twee keer scoorde. De laatste speler die twee wedstrijden op rij twee doelpunten maakte, was Diego Maradana in 1986.

Maradona leidde zijn ploeg in 1986 naar de wereldtitel. In de kwartfinale nam hij beide doelpunten voor zijn rekening tegen Engeland (2-1), twee iconische doelpunten. De befaamde dribbel van eigen helft en 'de hand van God' brachten de Argentijnen naar de halve finales. Daarin werd België met 2-0 verslagen, opnieuw nam Maradona de gehele doelpuntenproductie voor zijn rekening.


Lees ook: VAR drukt stempel met vele strafschoppen


Vervolgens liet het 32 jaar op zich wachten tot er weer een nieuwe speler twee wedstrijden op rij twee keer scoorde. De 25-jarige Lukaku begon het WK uitstekend met een kopgoal en stift tegen Panama (3-0), de wedstrijd erna vond hij opnieuw gemakkelijk het net.

Eden Hazard had België al voorsprong gezet tegen Tunesië, vervolgens schoot Lukaku raak in de benedenhoek en even later stiftte hij zich voor de tweede keer in de wedstrijd op het scorebord. Hazard maakte ook zijn tweede treffer van de wedstrijd en invaller Michy Batshuayi maakte zelfs nog een vijfde Belgische treffer. Tussendoor deden Dylan Bronn en Wahbi Khazri nog wat terug namens Tunesië, waardoor de wedstrijd in 5-2 eindigde.

De reeks van Maradona stokte in de finale tegen Duitsland, waarin hij wel de assist leverde op het winnende doelpunt. Lukaku zal in de derde en laatste groepswedstrijd zijn doelpuntenjacht voortzetten tegen Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner