11.08.2018 21:00

Negatief record Ajax na tweede gefaalde opener op rij

Ajax is er niet in geslaagd om het eerste duel van de competitie winnend af te sluiten. Net als vorig seizoen hield Heracles Almelo stand. Het betekent een negatief record voor de Ajacieden in de rijke historie.

Nog nooit faalden de Amsterdammers er twee seizoenen op rij in om de eerste wedstrijd te winnen. Vorig seizoen werd er  met 2-1 verloren van Heracles Almelo, terwijl zaterdagavond diezelfde ploeg uit Overijssel de gedoodverfde titelfavoriet op een gelijkspel hield.


Lees ook: Unicum in Premier League: Spurs koopt én verkoopt niemand


Heracles kwam in de 84e minuut zelfs op voorsprong na een magistrale uithaal van Kristoffer Peterson. De Zweed verschalkte André Onana en zette zijn ploeg brutaal op 0-1. De Heraclieden leken af te stevenen op de eerste overwinning in de Arena sinds 1964, maar vier minuten later trok Ajax-captain Matthijs de Ligt de stand gelijk.

De assist op de achttienjarige verdediger, die tekende voor zijn zesde Eredivisietreffer in Eredivisie-optreden nummer 45, kwam van Hakim Ziyech. De Marokkaans international lijkt zijn aanvoerder goed te kunnen vinden. Hij bereidde vier van de zes goals van De Ligt voor.

Slotoffensief
Het slotoffensief van de Amsterdamse grootmacht mocht niet baten. Ajax  loste in totaal zeventien schoten, waarvan zeven op doel. Heracles-doelman Janis Blaswich, die in de slotfase nog op een pijnlijke manier botste met de Ligt, weerde zich echter kranig.

Het gelijke spel is best absurd te noemen, zeker na de transferzomer die Ajax beleefde. De ploeg van coach Erik ten Hag kocht onder andere Daley Blind voor zestien miljoen euro, terwijl de begroting van Heracles twaalf miljoen bedraagt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner