27.08.2018 22:51

Kane kopt zichzelf in top 20 all time topscorerslijst PL

Tijdens het Premier League-duel tussen Manchester United en Tottenham Hotspur (0-3) maakte aanvaller Harry Kane de openingstreffer. Daarmee werkte de aanvoerder zich in de top twintig van de all time topscorerslijst van de Premier League. 

Het was voor Kane alweer zijn 110e treffer op het hoogste niveau in Engeland. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Emile Heskey, die zijn treffers maakte tussen 1994 en 2012 namens Leicester City, Liverpool FC, Birmingham City, Wigan Athletic en Aston Villa. Kane bereikte datzelfde aantal in slechts vier volledige seizoenen. 


Lees ook: Rooney bereikt in Amerika fenomenale mijlpaal


De treffer van Kane viel vlak na rust en daarmee toonden de bezoekers zich uiterst effectief. De ploeg ondernam voor de onderbreking namelijk geen enkele doelpoging, terwijl Manchester United tien schoten loste. De laatste treffer van Tottenham Hotspur op Old Trafford was overigens alweer 4,5 jaar geleden, toen Christian Eriksen in januari 2014 het net vond.

Na de openingstreffer van Kane leek het hek van de dam, want 133 seconde later was het alweer raak via Lucas Moura. Daarna stokte de score even, tot ruim vijf minuten voor tijd, toen Lucas  wederom tot scoren kwam: 0-3. Door de winst behield Tottenham tijdens de eerste drie duels van het seizoen de volledige honderd procent score, terwijl Manchester United twee van de eerste drie wedstrijden verloor. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1992. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner