15.09.2018 15:22

Wijnaldum helpt Liverpool met eerste uitgoal langs Spurs

Georginio Wijnaldum hielp Liverpool zaterdagmiddag op weg tegen Tottenham Hotspur met het openingsdoelpunt: 1-2. De middenvelder verschalkte landgenoot Michel Vorm met een kopbal, wat zijn eerste doelpunt in een uitwedstrijd in de Premier League was.

Met Newcastle United en Liverpool speelde Wijnaldum 112 wedstrijden in de Premier League, waarin hij negentien doelpunten maakte. Achttien treffers waren in eigen huis, zaterdagmiddag kon daar eindelijk een uitdoelpunt bij worden gerekend. Vorm verwerkte een hoekschop niet goed, waarna Wijnaldum hard op doel kopte. Het was zijn 55ste doelpoging in een uitwedstrijd. De Nederlandse doelman hield de inzet wel tegen, maar achter de doellijn. Zo maakte Wijnaldum wel een doelpunt in een uitwedstrijd, maar vond hij nog altijd niet het net.

Liverpool was in de topper veel sterker dan het heel slordige Tottenham Hotspur. Na 44 seconden werd een doelpunt van Sadio Mané afgekeurd voor buitenspel, wat de toon meteen zette. Via Wijnaldum en Roberto Firmino, bij beide doelpunten zag Vorm er niet overtuigend uit, werd er een 0-2 voorsprong gepakt op Wembley. Met een aantal goede reddingen voorkwam Vorm vervolgens wel een veel hogere score.

Diep in blessuretijd maakte invaller Érik Lamela de aansluitingstreffer, waarna het nog twee minuten heel spannend werd. Een chaotische stormloop op het doel van Alisson Becker leverde niets meer op, Liverpool won met 1-2.

Liverpool zonder puntenverlies
Alle vijf de competitiewedstrijden heeft de ploeg van manager Jürgen Klopp winnend afgesloten. Nooit eerder startte Liverpool zo goed in de Premier League. Wel kenden The Reds vóór de invoering van de huidige competitieopzet een betere start.

Onder leiding van manager Kenny Dalglish won Liverpool de eerste acht wedstrijden van het seizoen 1990/1991. De eerste nederlaag werd pas in december geleden tegen Arsenal. Genoeg voor het kampioenschap was het niet. The Gunners eindigden met negen punten voorsprong op achtervolger Liverpool.