20.09.2018 11:42

Nieuwe Ronaldo's trekken de kar bij Real Madrid

Voorlopig lijkt Real Madrid nog niet bepaald te lijden onder het vertrek van sterspeler Cristiano Ronaldo. In de Champions League werd AS Roma eenvoudig met 3-0 verslagen. Nieuwe helden staan op in Madrid.

Toen Ronaldo nog in Madrid speelde, was de Portugees de absolute ster. Zijn medespelers wisten niet hoe snel ze de bal in moesten leveren bij de all-time topscorer van de Champions League. Na zijn vertrek lijken spelers als Gareth Bale en Karim Benzema op te leven bij de Koninklijke.


 Lees ook: Müller derde Duitser met honderd CL-duels 


Gareth Bale - zes goals in vijf thuiswedstrijden
Na een imposante sprint verdubbelde de Welshman de score in het Santiago Bernabéu. Hij tekende voor zijn achttiende treffer in de Champions League. Met name in eigen huis is de 29-jarige aanvaller ijzersterk: de laatste vijf thuiswedstrijden vond hij zes keer het net.

Karim Benzema - 1 op 1 in competitie
Benzema kwam tegen Roma niet tot scoren, maar lijkt dit seizoen wel op te leven in de spits. Afgelopen seizoen kwam de Fransman in 32 speelronden tot vijf competitietreffers, nu staat de teller na vier speelronden al op vier goals. Daarmee deelt hij momenteel de koppositie op de topscorerslijst met Lionel Messi.

Isco - vrijentrappenkoning
In 2018 kreeg Real Madrid in totaal 24 vrije trappen in alle competities. Negen daarvan werden genomen door Ronaldo, wat nul treffers opleverde. Ook Marco Asensio (vijf) en Gareth Bale (zes) kregen de bal niet achter de doelman. Na het vertrek van Ronaldo lijkt de pikorde duidelijk: Isco nam vier vrije trappen, waarvan hij er twee tegen de touwen schoot. Tegen Roma zette hij zijn ploeg hierdoor op voorsprong.

Mariano Díaz - dodelijk effectief
Bij zijn rentree in Madrid kreeg hij meteen een enorme last op zijn schouders: hij speelt dit jaar met het legendarische nummer zeven van Cristiano Ronaldo. De aanvaller, die deze zomer overkwam van Olympique Lyon, is net als de Portugees in ieder geval dodelijk effectief. In totaal schoot hij negen keer op doel voor Real en dat leverde zes goals op.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner