23.09.2018 09:40

Ajax is al 74 speelronden in de achtervolging

Zondagmiddag kan Ajax de koppositie pakken met een overwinning op PSV in Eindhoven. Het is al een tijd geleden dat de Amsterdammers bovenaan stonden in de Eredivisie, Bryan Smeets weet precies wanneer.

Op 8 mei 2016 ging Ajax als koploper van de Eredivisie op bezoek bij De Graafschap voor het kampioensduel. Na een openingstreffer van Amin Younes leek er niets aan de hand, maar Smeets schoot het kampioenschap aan diggelen: 1-1. PSV won wel bij PEC Zwolle en nam de koppositie over op de laatste speeldag. Sindsdien stond Ajax nooit meer even bovenaan de Eredivisie.


Lees ook: Meest productieve ploeg van de eeuw ontvangt solide Ajax


Met Peter Bosz als vervanger van Frank de Boer begon Ajax het nieuwe seizoen met een 1-3 zege bij Sparta Rotterdam, maar door de veel grotere overwinning van Feyenoord bij FC Groningen (0-5) waren de Rotterdammers koploper. Die positie gaven ze het hele seizoen niet meer uit handen, de voornaamste uitdager Ajax kwam niet langszij.

En ook vorig seizoen was Ajax nooit de nummer één op de ranglijst. De valse starts in de openingsronde bij Heracles Almelo (2-1) kon niet worden weggepoetst. PSV kwam na zes speelronden bovenaan en werd kampioen van Nederland. Na twee seizoenen (68 wedstrijden) en zes speelronden in het huidige seizoen kan Ajax bij winst de koppositie overnemen. Bij elk ander resultaat zal het nog langer in de achtervolging moeten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner