27.09.2018 13:30

Ajax-pechvogel in België verkozen tot Talent van het Jaar

Hassane Bandé is in België verkozen tot het grootste talent van het vorige seizoen in de Belgische Eerste Klasse. De vleugelaanvaller, die in de zomer KV Mechelen verruilde voor een avontuur bij Ajax, kreeg de meeste punten uitgedeeld.

Dat werd gedaan door het Belgische medium Voetbalkrant, dat een samenwerking heeft met de Belgische voetbalbond, de UEFA en de FIFA. Bandé viel op door zijn acties, goals (elf) en assists (drie). Bandé kreeg 46 punten, dat zijn er zeven meer dan KAA Gent-speler Giorgi Chakvetadze die tweede eindigde in de verkiezing. Emmanuel Bonaventure van Club Brugge eindigde als derde, Samuel Kalu (KAA Gent) vierde en Alexis Saelemaekers (RSC Anderlecht) en Taiwo Awoniyi (KAA Gent) completeerden samen de top vijf.

De top vijf in de verkiezing van Talent van het Jaar

  1. Hassane Bandé (Mechelen) – 46 punten
  2. Giorgi Chakvetadze (Gent) – 39 punten
  3. Emmanuel Bonaventure – (Club Brugge) 26 punten
  4. Samuel Kalu (Gent) – 23 punten
  5. Alexis Saelemaekers (Anderlecht) en Taiwo Awoniyi (Gent) – 11 punten

Bandé verdiende door zijn uitstekende debuutseizoen in België een transfer naar Ajax, maar daar is zijn avontuur voorlopig nog geen succes. De buitenspeler speelde enkel nog oefenwedstrijden voor de club uit Amsterdam en raakte tijdens één van die duels zwaar geblesseerd. In ieder geval maakt hij geen minuten tot de winterstop voor Ajax. Bandé komt door zijn verkiezing van Talent van het Jaar wel in een fraai rijtje, met onder meer oud-winnaar Youri Tielemans.

De laatste vijf winnaars van prijs Talent van het Jaar in België

  • 2017-2018: Hassane Bandé
  • 2016-2017: Youri Tielemans
  • 2015-2016: Bjorn Engels
  • 2014-2015: Obbi Oulare
  • 2013-2014: Youri Tielemans

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner