03.10.2018 14:15

Ongekende droogte bij Real was er nooit mét Ronaldo

Real Madrid toucheerde afgelopen zomer liefst 117 miljoen euro voor Cristiano Ronaldo. Juventus nam de 33-jarige aanvaller over van De Koninklijke. De zak geld voelde fijn in Madrid, maar inmiddels voelt de ploeg ook de leegte van zijn vertrek. Real Madrid mist doelpunten, want dinsdagavond werd voor de derde keer op rij niet gescoord. En dus mist Real Madrid Ronaldo. 

In zijn periode in de Spaanse hoofdstad scoorde hij altijd wel. Was het niet de ene wedstrijd, dan wel de andere. Die zekerheid had Real Madrid met Ronaldo. De Portugese supervedette scoorde namelijk 450 doelpunten in 438 wedstrijden in het shirt van Real Madrid. Dinsdagavond, in de poulefase van de Champions League op bezoek bij CSKA Moskou, vonden de Madrilenen het net niet: 1-0 verlies. Opmerkelijk, aangezien de ploeg ook tegen Atlético Madrid (0-0) en Sevilla FC (3-0 verlies) niet tot scoren kwam. Zoals wijlen Johan Cruijff ooit zei: "Ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken."

Drie wedstrijden op rij zonder doelpunt. Dat is niet des Reals. Althans, niet des Reals met Ronaldo. Toen de Portugees onder contract stond bij de Spaanse topclub overkwam het Real Madrid nooit dat het driemaal op rij niet wist te scoren. De laatste keer dat het een droogte van drie opeenvolgende wedstrijden kende, was onder Fabio Capello in het seizoen 2006/2007. Recreativo Huelva (3-0 verlies), Deportivo La Coruña (2-0 verlies) en Real Betis (0-0) hielden Real Madrid destijds van scoren af. 


 Lees ook: Premier League-zomeraankopen die erg tegenvallen 


Bij de recordhouder van de Champions League maakt zich men voorlopig nog geen zorgen. "Ik ben ervan overtuigd dat we weer doelpunten gaan maken. Goals komen vanzelf als je maar kansen creëert en daar ligt het niet aan", liet Real Madrid-trainer Julen Lopetegui weten. Tegen CSKA Moskou was het creëeren van kansen inderdaad geen probleem. Real Madrid schoot namelijk 26 keer richting het Russische doel. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner