17.10.2018 09:00

Oranje virtueel groepshoofd voor EK-kwalificatie

Door de nederlaag van Duitsland bij Frankrijk (2-1) houdt het Nederlands elftal de Duitsers achter zich op de totale stand in de hoogste divisie van de Nations League. Oranje heeft momenteel drie punten, terwijl Duitsland blijft steken op één. 

Het is voor de ploeg van Ronald Koeman belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen, want dat levert voordelen op de voor loting van de kwalificatiepoules voor het Europees Kampioenschap van 2020. In ieder geval moet Nederland twee landen van de twaalf landen uit Divisie 1 onder zich zien te houden, zodat het reekshoofd is bij de loting. Dat zou betekenen dat Oranje de sterkste landen ontloopt in de poule. Tot op heden presteerden zeven landen beter, maar houdt het Nederlands elftal nog wel vier landen onder zich: Kroatië, Polen, Duitsland en IJsland.

  1. Frankrijk 
  2. België 
  3. Portugal
  4. Spanje
  5. Zwitserland
  6. Engeland
  7. Italië 
  8. Nederland
  9. Kroatië 
  10. Polen
    - - - - - - - -
  11. Duitsland
  12. IJsland


Lees ook: De stand van zaken in de groep van Oranje

Duitsland en IJsland missen de boot
Zoals het er nu uitziet, is Duitsland geen groepshoofd bij de loting van de kwalificatiepoules voor het EK 2020. Alles kan nog veranderen, want Duitsland speelt nog tegen Oranje, op 19 november. Het Nederlands elftal heeft dan drie dagen daarvoor al de derde poulewedstrijd tegen Frankrijk afgewerkt en de Duitsers zijn afhankelijk van dat duel of ze Oranje nog kunnen achterhalen. Als Oranje wint van de Fransen, blijft het in ieder geval voor Duitsland. IJsland is eveneens virtueel de pineut.

Bondscoach Koeman, die Oranje dinsdagavond zag gelijkspelen op bezoek bij België, is wat betreft de Nations League vooral bezig met de gevolgen voor de kwalificatiepoules. "Met één of meer punten erbij ben je groepshoofd, dat is het belangrijkste", liet de keuzeheer weten in gesprek met Voetbal International. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner