21.10.2018 09:53

Mijlpaal Ziyech: betrokken bij 50 Ajax-goals

Hakim Ziyech is momenteel niet te stoppen bij Ajax. De Marokkaans international scoorde tegen sc Heerenveen en bereikte daarmee een mijlpaal: sinds zijn komst naar Amsterdam is hij bij vijftig eredivisiegoals betrokken.

Het was de 21e goal van Ziyech voor Ajax in de Eredivisie, waarvan alleen dit seizoen al vijf. Daarnaast gaf hij sinds zijn komst naar Ajax aan het begin van het seizoen 2016/2017 29 assists. Daardoor was zijn goal tegen Heerenveen een jubileumtreffer. Sinds zijn entree in Amsterdam is hij ruimschoots de meest waardevolle Ajacied.


 Lees ook: Ronaldo eerste speler die magische grens bereikt 


Meest waardevolle Ajacieden sinds komst Ziyech (goals+assists)

  1. Hakim Ziyech - 50
  2. David Neres - 30
  3. Kasper Dolberg - 29
  4. Klaas-Jan Huntelaar - 25
  5. Lasse Schöne - 25

Ziyech kwam in totaal 71 Eredivisiewedstrijden in actie voor de 33-voudig landskampioen. Dat houdt dus in dat hij per wedstrijd 0,70 keer een doelpunt of een assist gaf. Dit seizoen loopt de middenvelder één op één: in negen wedstrijden scoorde hij vijf keer en gaf hij vier assists.

Ajax won uiteindelijk eenvoudig op bezoek bij Heerenveen, mede dus dankzij de fraaie treffer van Ziyech. Het werd 0-4, maar het schoot niets op in strijd om de landstitel. PSV haalde namelijk in eigen huis uit tegen FC Emmen: 6-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner