23.10.2018 08:00

Schietgrage Ziyech leidt de dans samen met Messi

Van alle spelers in de Champions League schiet er niemand zo vaak als Ajacied Hakim Ziyech. In de wedstrijden in de poulefase van het miljardenbal tegen AEK Athene en Bayern München vuurde hij twaalf schoten.

Alleen Lionel Messi (in duels met PSV en Tottenham Hotspur) kan over dezelfde cijfers beschikken. De Argentijnse aanvaller van FC Barcelona is echter een aantal weken uitgeschakeld met een vervelende armblessure en mist sowieso het thuisduel met Inter. Daardoor kan de speler van Ajax de koppositie met de meeste schoten verstevigen. Messi is wel een stuk effectiever dan Ziyech, want de supervedette van de Catalaanse ploeg vond al vijf keer het net en is daarmee topscorer, terwijl de Marokkaanse spelverdeler van Ajax nog op nul staat.


 Lees ook: VIDEO: Messi loopt breuk op in arm en mist Clásico 


Mede door het niet scoren van Ziyech betekent het dat andere spelers de doelpunten maakten bij Ajax. Vooral de verdedigers van de ploeg van Erik ten Hag zijn op schot. Drie van de vier doelpunten werden namelijk gemaakt door spelers uit de laatste linie. Nicolas Tagliafico scoorde tweemaal tegen AEK Athene, terwijl Noussair Mazraoui het enige Amsterdamse doelpunt maakte tegen Bayern München. De overige treffer werd gemaakt door middenvelder Donny van de Beek (tegen AEK Athene).  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner