01.11.2018 13:00

Bekerduel en eerste FC Porto-treffer biedt Bazoer hoop

Riechedly Bazoer zit in een lastige fase in zijn carrière. De middenvelder die in de jeugd van PSV speelde en naar Ajax verkaste, maar bij de Amsterdammers vertrok vanwege gebrek aan speeltijd, zit op bijna dood spoor bij FC Porto.

De Portugese topclub huurt de nog altijd maar 22-jarige speler van VfL Wolfsburg. De Duitsers hadden hem overgenomen van Ajax, maar bij Die Wölfe was zijn speeltijd gering. Afgelopen zomer besloot FC Porto hem te huren, maar tot veel speeltijd kwam het nog niet voor de zesvoudig Oranje-international. Dinsdagavond maakte hij zijn basisdebuut bij FC Porto in de Taça da Liga, de beker in Portugal. Tegenstander Varzim SC kwam nog wel op 0-1, maar Bazoer trok de stand gelijk (video onder). FC Porto won uiteindelijk met 4-2.

Het was niet zijn officiële debuut namens FC Porto. Een week geleden maakte hij namelijk ook al zijn opwachting in de Champions League. Op bezoek bij Lokomotiv Moskou won FC Porto met 1-3 en zeven minuten voor het eindsignaal kwam Bazoer binnen de lijnen voor zijn debuut, de voormalig Ajacied verving Óliver Torres.

Blije Bazoer
Bazoer was tevreden met de overwinning en zijn persoonlijke bijdrage aan de wedstrijd. "Ik ben blij voor het eerst te scoren in dit stadion en te hebben gewonnen. Het was geen makkelijke wedstrijd, maar na rust hebben we er een goede wedstrijd van gemaakt." Mogelijk leidt zijn eerste doelpunt en zijn recente Champions League-debuut bij FC Porto op korte termijn tot meer speeltijd.