10.11.2018 19:48

Memphis Depay heeft de wedstrijd tussen EA Guingamp en Olympique Lyon hoogstpersoonlijk beslist (2-4). Hij gaf twee doelpunten en twee assists na rust, waarmee hij direct betrokken was bij de volledige productie.

De thuisploeg ging rusten met een 1-0 voorsprong, maar daarna was het Memphis die de show stal. Eerst bereidde hij de gelijkmaker voor, vervolgens was hij zelf verantwoordelijk voor de 1-2 en 1-3. Dat alles in een tijdsbestek van elf minuten. Even later leverde Memphis ook de assist bij het beslissende doelpunt: 2-4.

De tweede treffer van Memphis was van grote schoonheid:

Meeste assists
De transfer naar Olympique Lyon heeft hem heel goed gedaan. De aanvaller is volledig opgeleefd en kent geweldige statistieken. Sinds zijn debuut begin 2017 is er geen enkele speler in de top vijf competities die vaker een assist leverde: 25 in 66 wedstrijden in de Ligue 1. Kevin De Bruyne en Luis Suárez komen wel met ook 25 assists op gelijke hoogte, Lionel Messi volgt met 23 stuks.

In het kalenderjaar 2018 was Memphis goed voor zestien doelpunten en dertien assists. Er is geen enkele speler in de Ligue 1 die bij meer goals direct betrokken was. In het MVP-klassement van het huidige seizoen staat Memphis vijfde met tien punten: vijf doelpunten en vijf assists.