10.11.2018 23:09

Een keer startte een ploeg beter dan het huidige PSV

PSV is de Eredivisie begonnen met twaalf zeges op een rij. Na de zege op De Graafschap (1-4) gaat PSV het Ajax van 1994/1995 voorbij en moet het alleen nog het PSV van 1987/1988 voor zich dulden.

De allerbeste start ooit kende PSV in het seizoen 1987/1988. Toen wonnen de Eindhovenaren liefst zeventien wedstrijden op rij. Dat record is voor het huidige PSV nog ver weg, maar het is wel het Ajax van 1994/1995 voorbij. De ploeg van Louis van Gaal won destijds de eerste elf wedstrijden van het seizoen. Na de zege op De Graafschap komt het PSV van Mark van Bommel op twaalf zeges.

Opmerkelijk is dat de uitstekende reeksen waar dit PSV nu tussen staat, aan het eind van het seizoen de meest prestigieuze clubprijs opleverde. PSV won in 1988 de Europa Cup I, Ajax stond in 1995 met de Champions League. Die traditie zal PSV niet in stand houden, de ploeg is al uitgeschakeld in de Champions League.

Overwinning op De Vijverberg
Luuk de Jong schoot PSV op voorsprong tegen De Graafschap, wat al zijn achttiende doelpunt van het kalenderjaar was. Daarmee gaat de spits voorbij de topscorers van 2017, toen Marco van Ginkel en Mimoun Mahi er zeventien maakten. Hij maakte ook het laatste doelpunt van de avond, waarmee hij zijn totaal al opkrikte naar negentien treffers.

De Graafschap kwam nog langszij via Youssef el Jebli, maar PSV bleek toch een maatje te groot. Tussen de treffers van De Jong kwamen Steven Bergwijn en Donyell Malen nog tot scoren. Malen deed dat als invaller en daarmee bewees hij de gouden hand van trainer Van Bommel. Het was al het zesde doelpunt van een PSV-invaller dit seizoen, meer dan enkele andere club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner