13.11.2018 10:00

Nations League: deze landen staan op degraderen

De laatste poulewedstrijden in de vier divisies van de Nations League worden de aankomende dagen afgewerkt. Waar Nederland nog volop in de race is om de eerste plaats, is het doek voor één land al gevallen, terwijl een hoop andere landen vrezen voor degradatie. 

Divisie A
IJsland is het eerste land dat zeker weten laatste wordt en zal dus tijdens de volgende editie van de Nations League uitkomen in Divisie B. In de poule van Nederland bezet Duitsland de laatste plaats. De Duitsers moeten maandag winnen van Nederland, al kan het al gedegradeerd zijn als Nederland vrijdag zegeviert tegen Frankrijk in De Kuip. In Groep 3 lijkt het lot van Polen te zijn beslecht, dat ruim laatste staat. De ploeg van Robert Lewandowski is nog niet uitgeschakeld, maar Polen heeft geen goede uitgangspositie. Kroatië heeft in Groep 4 nog twee duels voor de kiezen om Spanje en Engeland te achterhalen. 

> Bekijk hier de Nations League Divisie B <

Divisie B
In Groep 1 verzamelde Slowakije tot op heden slechts één punt, maar die ploeg ontvangt Oekraïne nog en gaat op bezoek bij Tsjechië. Genoeg mogelijkheden om daar verandering in te brengen dus. Zweden staat laatste in Groep 2, echter hebben ook zij hebben nog twee duels te gaan, terwijl koploper Rusland en nummer twee Turkije nog maar één wedstrijd spelen. Voor Noord-Ierland lijkt het avontuur klaar te zijn, want het haalde nog geen enkel punt. Alleen een ruime zege bij Oostenrijk kan de Noord-Ieren nog redden, kan dat duel om des keizers baard zijn als Oostenrijk een paar dagen daarvoor al heeft gelijkgespeeld of gewonnen. Ook buurland Ierland staat er niet best voor, want de ploeg speelde nog maar eenmaal gelijk. Denemarken is nog te achterhalen, maar dat zal heel lastig worden voor de Ieren. 

> Bekijk hier de Nations League Divisie B <

Divisie C
In Groep 1 wordt Schotland of Albanië de hekkensluiter, beide landen hebben drie punten behaald. De Schotten hebben nog wel een wedstrijd meer te spelen. In Groep 2 wordt donderdag Hongarije–Estland afgewerkt. Als Estland verliest, is het definitief gedegradeerd, terwijl bij winst alles nog open ligt. Voor Slovenië lijkt het doek te vallen in Groep 3, al kan het in de resterende twee duels nog nog over Cyprus heen wippen. Litouwen lijkt te gaan degraderen naar Divisie D, want na vier duels heeft het nog geen enkel punt gepakt in Groep 4. 

> Bekijk hier de Nations League Divisie C <

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner