16.11.2018 10:00

De 5: grote verliezers in selectiebeleid van Koeman

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Nu Oranje de laatste interlands speelt in het debuutjaar van Ronald Koeman als bondscoach, blikken wij terug op de vijf spelers die voorlopig uit beeld zijn onder de keuzeheer. 

Timothy Fosu-Mensah
Tijdens de eerste interlands in maart onder de nieuwe bondscoach kreeg Fosu-Mensah nog speelminuten. Dat was in het 3-0 gewonnen duel met Portugal. De rechtsback, momenteel door Manchester United verhuurd aan Fulham FC, zat daarna nog wel in enkele voorselecties, maar zag dat Kenny Tete, Hans Hateboer, Daryl Janmaat en Denzel Dumfries de voorkeur kregen. Fosu-Mensah is voorlopig even uit beeld bij het Nederlands elftal.

Davy Klaassen
Koeman was teleurgesteld in de manier waarop Klaassen zich presenteerde bij Everton FC. De twee werkten samen bij The Toffees, maar de middenvelder kreeg amper speeltijd van de oefenmeester. Klaassen belandde zelfs op de tribune, maar is inmiddels wel weer basisspeler bij Werder Bremen. Ondanks dat hij daar nu veel vlieguren maakt, nodigt Koeman de voormalig Ajacied nog niet uit. Onder meer Donny van de Beek, Kevin Strootman en Tonny Vilhena krijgen voorlopig de voorkeur. 

Steven Berghuis
Begin dit seizoen stak Berghuis niet in de beste vorm, maar recentelijk laat hij weer een hoop goede dingen zien bij Feyenoord. Voor Koeman echter geen reden genoeg om de vleugelaanvaller op te roepen. De 26-jarige buitenspeler heeft dan ook flinke concurrentie. Zo zijn Ryan Babel en Quincy Promes vaste waardes bij Oranje, terwijl Koeman de laatste tijd de voorkeur geeft aan Arnaut Danjuma en Javairô Dilrosun. Ook Steven Bergwijn is niet meer weg te denken en dus lijken de kansen voor Berghuis verkeken.

Ruud Vormer
Een vormdip bij Club Brugge zorgde ervoor dat Vormer niet werd opgeroepen bij het Nederlands elftal. En dat terwijl Koeman nog vertrouwen leek te hebben in de ijverige middenvelder. Net als Klaassen heeft Vormer een aantal spelers voor zich in de pikorde. Als één van hen wegvalt, moet hij waarschijnlijk concurreren met de Werder Bremen-speler. Het lijkt er wel op dat hij de concurrentiestrijd met Guus Til heeft gewonnen. De aanvoerder van AZ Alkmaar werd na de duels met Engeland en Portugal niet meer opgeroepen. 

Justin Kluivert
Afgelopen zomer verkaste Kluivert van Ajax naar AS Roma, maar dat heeft hem geen windeieren gelegd omtrent het selectiebeleid van het Nederlands elftal. De rappe vleugelaanvaller wordt nu geselecteerd voor Jong Oranje, ondanks dat hij over twee verschillende periodes speelminuten kreeg van Koeman: tegen Portugal (maart) en Peru (september). Babel, Promes, Bergwijn, Danjuma en Dilrosun lijken boven Kluivert te staan in de pikorde. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner