19.11.2018 22:47

Van Dijk met 100 procent effectiviteit tegen Duitsers

Het Nederlands elftal heeft in extremis de groepswinst van de Nations League binnengehaald. In de absolute slotfase maakte aanvoerder Virgil van Dijk de gelijkmaker, waardoor het benodigde punt binnen werd gehaald.

Oranje stond er heel de wedstrijd kansloos voor. Het stond al snel met 2-0 achter en kwam nauwelijks tot kansen. Twee goals in de laatste tien minuten, van Quincy Promes en Virgil van Dijk, zorgden ervoor dat Nederland onterecht gelijkspeelde in Gelsenkirchen.

Uiteindelijk was Virgil van Dijk dus het goudhaantje. De 27-jarige verdediger is in de Nations League uiterst effectief: in totaal ondernam hij tweemaal het doel en dat leverde twee treffers op. Bij beide goals was Duitsland de tegenstander. Hij groeide uit tot dé beul van Duitsland.

De openingstreffer van de Duitse spits Timo Werner, die na een droogte van 751 minuten eindelijk weer eens scoorde in het Duitse shirt, viel al na negen minuten. Opnieuw incasseerde de ploeg van bondscoach Ronald Koeman een treffer binnen het eerste kwartier. De laatste negen tegentreffers van Oranje vielen binnen de eerste vijftien minuten.

Ondanks de vroege tegenslagen (Leroy Sané verdubbelde na negentien minuten de score) herpakte Nederland zich fraai. Zo plaatste Nederland zich op de valreep voor de finales van de Nations League. Volgend jaar zomer neemt de ploeg van Ronald Koeman het in Portugal op tegen de winnaars van de andere poules.