20.11.2018 08:45

Duitsland door zeperd mogelijk ongeplaatst bij loting

Hoewel Duitsland al zeker was van degradatie naar Divisie B in de UEFA Nations League, had het tegen het Nederlands elftal nog een heleboel om voor te spelen.

Dat had namelijk alles te maken met de potindeling voor de loting voor het Europees Kampioenschap van 2020. Van de twaalf landen uit Divisie A zijn de tien best presterende teams namelijk groepshoofd en ontlopen zodoende de betere landen tijdens de kwalificatie voor het EK. Oranje is één van die tien landen en had die status ook als het maandag had verloren van Duitsland. Maar de late treffer van Virgil van Dijk kan de ploeg van Joachim Löw nog extra pijn doen.

De Duitsers zijn nu namelijk afhankelijk van Polen, dat dinsdagavond nog in actie komt tegen Portugal. De Portugezen zijn al zeker van de halve finale, terwijl Polen moet gelijkspelen of winnen om niet bij de slechtste twee landen te behoren. De ploeg van onder meer Robert Lewandowski heeft één punt, terwijl Duitsland er twee heeft. Het doelsaldo is echter in het voordeel van de Polen. IJsland is sowieso al gedegradeerd.

Gecombineerde ranglijst van alle landen uit Divisie A:

  1. Zwitserland – 9 punten (+9)
  2. België – 9 punten (+3)
  3. Nederland – 7 punten (+4)
  4. Portugal – 7 punten (+2) *
  5. Engeland – 7 punten (+1)
  6. Frankrijk – 7 punten (0)
  7. Spanje – 6 punten (+5)
  8. Italië – 5 punten (0)
  9. Kroatië – 4 punten (-6)
  10. Duitsland – 2 punten (-4)
    ----------------------------------
  11. Polen – 1 punt (-2) *
  12. IJsland – 0 punten (-12)

* Komen nog in actie voor de UEFA Nations League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner