02.12.2018 12:50

EK kwalificatie: Oranje loot gunstig maar wel Duitsland

De tegenstanders van Oranje voor de EK-kwalificatie zijn bekend. Nederland moet zich via groep C zien te plaatsen voor het eerste grote toernooi sinds het WK 2014. Het Nederlands elftal treft net als in de Nations League wéér Duitsland. Verder zitten Noord-Ierland, Estland, en Wit-Rusland in de poule. 

Dankzij de goede resultaten in de Nations League ging Oranje als groepshoofd de koker in. Nederland zit, net als Engeland, Portugal en Zwitserland, in een poule met maar vijf tegenstanders. Dat geeft namelijk ruimte in het programma voor de eindronde van de Nations League in juni.

Twintig van de 24 tickets zijn te verdelen via de kwalificatie. De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich direct voor het EK van 2020. Met Noord-Ierland, Estland, en Wit-Rusland in de poule is dat een haalbare opgave. De overige vier plekken worden vergeven via de play-offs, waarvoor de zestien groepswinnaars van de Nations League zich plaatsen.

De volledige loting

De planning

  • Eind maart gaat de kwalificatie van start. Vervolgens worden er nog interlands afgewerkt in juni, september, oktober en november.
  • Op 22 november wordt er geloot voor de play-offs. Mocht de kwalificatie dramatisch verlopen, is Nederland er dankzij de Nations League nog bij in de play-offs. Die worden in maart 2020 gespeeld.
  • Op 2 december 2019 is de loting voor het EK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner