15.02.2014 17:25

HSV laat Van Marwijk zakken

Voor trainer Bert van Marwijk lijken de dagen bij Hamburger SV geteld. De voormalige bondscoach van Oranje ging zaterdag voor de achtste keer op rij onderuit met zijn Duitse ploeg. Hekkensluiter Eintracht Braunschweig zegevierde in het onvervalste degradatieduel met 4-2 over de nummer 17. Daarmee kwam de thuisploeg op nog maar 1 punt van HSV, dat in 2014 niet meer vooruit te branden is.

Dominick Kumbela groeide in de wedstrijd uit tot de beul van HSV. De Congolese aanvaller zorgde er met drie doelpunten voor dat de winst naar Eintracht Braunschweig ging. De ploeg van Van Marwijk was via Pierre-Michael Lasogga na twintig minuten spelen nog wel op 0-1 gekomen, maar die voorsprong werd in de tweede helft ongedaan gemaakt.