17.02.2014 10:52

Hattrick held Schøne voelt zich lekker in Amsterdam

Lasse Schøne scoorde zondag voor het eerst in zijn carrière drie doelpunten in één wedstrijd. Het leverde hem na afloop van het duel van zijn club Ajax met zijn oude ploeg sc Heerenveen (3-0) de wedstrijdbal op, al vergat hij de 'trofee' wel zelf op te halen.

"Ik ben geen speler die een prijzenkast heeft, maar het is leuk dat Jasper Cillessen die bal voor mij heeft geregeld", zei de Deen na afloop. Schøne benutte twee strafschoppen en was in de slotfase succesvol na goed voorbereidend werk van zijn landgenoot Viktor Fischer. Met zeven treffers en zes assists is hij van alle spelers van Ajax in de Eredivisie dit seizoen voorlopig bij de meeste doelpunten van zijn ploeg betrokken.

De Deen mag zich met twee treffers eveneens de meest trefzekere Ajacied van dit seizoen in de Champions League noemen. "Ik voel me goed", lachte hij na zijn drie doelpunten tegen Heerenveen. "Zowel op het veld als buiten het veld. Zo'n gevoel heb je denk ik nodig om goed te presteren. Drie keer scoren is lekker, ook al waren er twee strafschoppen bij. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Vitesse en Feyenoord hebben toch weer punten laten liggen. Deze zege was dus weer belangrijk voor ons."

Een anderhalf jaar geleden werd Schøne transfervrij overgenomen van NEC. Daarvoor was bij twee jaar actief voor De Graafschap. De Doetinchemmers hadden de Deen overgenomen van sc Heerenveen, maar de 27-jarige middenvelder speelde nooit in het eerste van de Friese ploeg.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner