17.02.2014 17:37

FC Twente doet Vitesse pijn, Roda JC nieuwe hekkensluiter

Luc Castaignos snoerde critici de mond met een sterk optreden tegen Vitesse.
Luc Castaignos snoerde critici de mond met een sterk optreden tegen Vitesse.

Welke club wordt er dit jaar landskampioen? En welke ploeg degradeert dit seizoen? In de 24ste speelronde werd er nog geen antwoord gegeven op deze vragen. Wel werd duidelijk dat FC Twente, dat in het weekend Vitesse versloeg, de voornaamste concurrent van Ajax wordt in de strijd om het kampioenschap. We blikken terug op speelronde 24 van de Eredivisie.

Zoet houdt PSV op de been tegen Heracles

Dankzij een sterk optreden van Jeroen Zoet mocht PSV vrijdagavond drie punten bijschrijven. De jonge doelman hield in de slotfase van de wedstrijd tegen Heracles Almelo zijn team op de been met een paar cruciale reddingen. De Eindhovenaren waren in de tweede helft door het eerste PSV-doelpunt van Bryan Ruiz op 2-1 gekomen. In de slotfase drongen de Heraclieden aan en waren zij een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar sta-in-de-weg Zoet hield zijn team op de been. PSV schuift door de overwinning op naar de vijfde plaats, ten koste van sc Heerenveen.

FC Twente wint kraker van Vitesse

De Tukkers wonnen zaterdagavond in de eigen Grolsch Veste de topwedstrijd tegen Vitesse. De man van de wedstrijd werd Luc Castaignos, die in de 2-0 zege een doelpunt en een assist voor zijn rekening nam. FC Twente staat met nog tien wedstrijden te spelen op vier punten van Ajax. Vitesse, dat in de winterstop in puntenaantal gelijk stond met de Amsterdammers, staat nu vierde en heeft een achterstand van acht punten op de koploper.

ADO en NEC winnen, Roda laatste

In de kelder van de Eredivisie hebben ADO Den Haag en NEC Nijmegen in speelronde 24 drie zeer belangrijke punten veroverd. De Nijmegenaren deden dat door zaterdagavond in het Mandemakers Stadion met 1-3 van RKC Waalwijk te winnen. De Waalwijkers kwamen door een vroeg doelpunt van Romeo Castelen op 1-0, maar via Navarone Foor en Lasse Nielsen poetste NEC nog voor rust de achterstand weg. Een kwartier voor tijd besliste Michael Higdon de wedstrijd.

Net als NEC, boekte ADO Den Haag zaterdagavond een zeer belangrijke driepunter. In een heus degradatieduel met Roda JC was een doelpunt van Mitchell Schet genoeg voor de overwinning. Door de nederlaag zijn de Kerkraders de nieuwe rode lantaarndrager van de Eredivisie. NEC en ADO Den Haag nemen de andere twee plaatsen in de degradatiezone in.

Feyenoord niet langs NAC Breda

Is Feyenoord afgehaakt in de strijd om het kampioenschap? Daar lijkt het wel op. Doordat de Rotterdammers zondagmiddag gelijkspeelden tegen NAC Breda, bedraagt de achterstand op koploper Ajax nu zeven punten. Feyenoord had in het Rat Verlegh Stadion meer dan genoeg kansen om de overwinning te pakken, maar de club bleef steken op 1-1. Vlak voor tijd kreeg NAC’er Stipe Perica een rode kaart, maar de Rotterdamse formatie kon de man-meer-situatie niet uitbuiten.

Schöne scoort er drie tegen Heerenveen 

Hoogstpersoonlijk zorgde Lasse Schöne er zondag voor dat Ajax sc Heerenveen versloeg. De Deense Ajacied nam in de 3-0 overwinning alle doelpunten voor zijn rekening. De eerste twee doelpunten van de middenvelder annex aanvaller kwamen voort uit strafschoppen, de laatste maakte Schöne op aangeven van landgenoot Vikor Fischer. Door de zege op de Friezen heeft Ajax de koppositie verstevigd.

Overige uitslagen

AZ – FC Utrecht 1-1
SC Cambuur – PEC Zwolle 3-1
FC Groningen – Go Ahead Eagles 1-0

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner