21.02.2014 12:52

Gevallen Ajaxfan herstelt voorspoedig

De Ajaxfan die tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona van de tribunes in de gracht viel kan hoogstwaarschijnlijk volledig herstellen. Dit meldt een woordvoerder van de familie aan Gooi- en Eemlander.

"Gelukkig gaat alles momenteel goed met hem en maakt hij stappen voorwaarts. Ook in het revalidatiecentrum zijn ze zeer tevreden met de progressie", vertelt de woordvoerder. De fan viel in november van de tribune en kwam uiteindelijk een paar meter verder terecht op de betonnen vloer in de gracht. Uiteindelijk werd hij in een kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

"Na de ingrijpende gebeurtenissen is zijn uithoudingsvermogen slecht, maar daar zit inmiddels al veel verbetering in. Met veel therapie kan hij op dat gebied, als het goed is, weer helemaal de oude worden. Fysiek is zijn linkeroog het grootste probleem. Hij ziet er wel mee, maar wazig. Ook dit kan nog verbeteren als de druk volledig verdwijnt."

Er is dus nog een lange weg te gaan voor de fan, die inmiddels met rust wordt gelaten door de diverse media. Ook Ajax heeft mediastilte afgekondigd, maar blijft wel in contact met alle betrokkenen. "Vooralsnog is alles positief. Maar je kan eigenlijk bij een patiënt met hersenbeschadiging pas na een jaar beoordelen wat hij eraan overhoudt. Dat hij nu na drie maanden al zo ver is, is dus zeer bemoedigend."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner