23.02.2014 16:34

Spectaculaire zege Liverpool op Swansea City

Liverpool heeft zondag op het eigen Anfield een spectaculaire overwinning geboekt op Swansea City. Het enerverende duel eindigde in 4-3 voor de 'Reds', die volop meedoen in de strijd om de Engelse titel. Na 27 wedstrijden staat de ploeg van trainer Brendan Rodgers 4 punten achter op koploper Chelsea.

Daniel Sturridge schreef zondag een beetje historie. De Engelse aanvaller opende al na 2 minuten de score en dat betekende dat hij nu acht duels op rij heeft gescoord in de Premier League. Alleen Ruud van Nistelrooij zette ooit zo'n lange reeks neer. De Nederlandse spits scoorde in 2003 zelfs in tien duels op rij voor Manchester United.

Bij rust stond het 3-2, door treffers van Jordan Henderson (Liverpool), Jonjo Shelvey, Wilfried Bony (beiden Swansea) en nogmaals Sturridge. Bony tekende kort na rust vanaf 11 meter weer voor de gelijkmaker, maar Henderson besliste het duel een kwartier voor tijd in het voordeel van de thuisclub. Bij de bezoekers uit Wales stonden Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis.