26.02.2014 12:18

Zoon Zidane gaat spelen voor Frankrijk

Enzo Fernández
Enzo Fernández

Enzo Alan Zidane Fernández gaat in op de uitnodiging van Franse voetbalbond. De 18-jarige zoon van Zinedine Zidane is geselecteerd voor Frankrijk onder 19 en lijkt dus net als zijn vader uit te gaan komen voor Les Bleus.

De zoon van Zidane, die om grote druk te voorkomen de achternaam Fernández verkiest, kan tijdens zijn internationale loopbaan kiezen voor Spanje en Frankrijk. Fernández speelt al sinds 2004 in de jeugdopleiding van Real Madrid en werd twee jaar geleden zelfs even uitgenodigd door de toenmalig coach José Mourinho om met de eerste ploeg mee te trainen. Luca en Theo, twee van zijn drie jongere broers, spelen ook in de Madrileense jeugd.

In 2009 kwam de kleine Zidane uit voor de Spanje onder 15. Die keuze was niet bepalend, want vijf jaar later lijkt Fernández voor zijn vaderland Frankrijk te kiezen. De 18-jarige middenvelder werd geboren in Bordeaux. Willy Sagnol, de manager van de Franse nationale jeugdelftallen was eerder duidelijk. "Als hij een oproeping van onze kant weigert, dan zal het meteen zijn laatste zijn." De boodschap is blijkbaar aangekomen, want de zoon van Zizou gaat van 3 tot 5 maart op stage met Frankrijk onder 19 in het befaamde trainingscomplex van Clairefontaine. Fernández zal er een reeks testen ondergaan en ook een vriendschappelijke partij spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner