03.03.2014 09:29

Rijsbergen: "Gedrag Pellè zeer slecht"

Feyenoord verloor zondagmiddag met 2-1 van Ajax. Het gedrag van aanvoerder Graziano Pellè is Wim Rijsbergen vooral bijgebleven.

"Ik had vandaag echt het idee dat Feyenoord kon profiteren van het verlies van Ajax tegen Red Bull Salzburg. Ze hadden daar toch een tik opgelopen en aangetoond kwetsbaar te kunnen zijn. Als ze bij Feyenoord hun mouwen hadden opgestroopt, dan was er echt iets te halen. Maar dan beginnen ze al bedroevend met slordig balverlies. Dan zet je ook geen goede toon", zegt Rijsbergen in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.

"Die verdedigers van Feyenoord zijn kandidaten om met Oranje naar het WK te gaan, maar als je die eerste goal ziet, dan werkt het niet", vervolgt de oud-trainer. "Coachen is heel bepalend, maar ik kan geen leiders opnoemen in het elftal. Er is niemand die leiding geeft, zowel achterin als op het middenveld niet. Ik kan me voorstellen dat Koeman daar gek van wordt."

Daarnaast was het gedrag van aanvoerder Graziano Pellè weer afschuwelijk. Een kwartier voor tijd gaf hij Ajax-speler Joël Veltman een elleboog en na afloop ging hij in discussie met FOX Sports-verslaggever Jan Joost van Gangelen. "Het gedrag van Pellè is zeer slecht. Als je een bewuste elleboogstoot uitdeelt zonder dat er een bal in de buurt is, dan is het pure frustratie. Dit kan je niet accepteren. Het is ook niet goed te praten naar je eigen supporters."

Pellè zette Feyenoord in de eerste helft nog wel op voorsprong. "Die goal was geweldig, maar hij heeft nu in twee weken tijd wel heel veel krediet verloren. Bovendien is Feyenoord echt afhankelijk van Pellè. Als hij inderdaad een aantal wedstrijden wordt geschorst, dan gaat Feyenoord ook die vierde plaats uit handen gegeven, want PSV volgt nog maar op één punt. Dat is eigenlijk nog veel erger", aldus Rijsbergen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner