03.03.2014 10:19

Kishna: "Bij tegentreffer zag ik er niet goed uit"

Ricardo Kishna (l.) snelt voorbij Bruno Martins Indi (r.) tijdens de klassieker. (2-3-2014)
Ricardo Kishna (l.) snelt voorbij Bruno Martins Indi (r.) tijdens de klassieker. (2-3-2014)

Ricardo Kishna maakte zondagmiddag zijn debuut in de klassieker. De buitenspeler maakte een prima indruk, maar was zelfkritisch over het tegendoelpunt. "Bij de tegengoal zag ik er niet goed uit"

"Ricardo van Rhijn stapte in en ik liep net diep. Bruno Martins Indi ging erover heen en Graziano Pellè kopte in. Of ik door de grond zakte? Nee, natuurlijk niet. Maar ik had wel even een rouwmomentje, dacht: dit moet worden omgedraaid. Ik kreeg de bal in mijn voeten, zag dat er ruimte lag en die 1-1 vloog erin”, doelde hij op het afronden van Sigþórsson. "Het was een goal uit het boekje: ik er als buitenspeler langs, want Martins Indi is niet zo snel. Bal vervolgens eerste paal en daar moet dan een medespeler zijn. Ik stond naast het doel al te juichen, omdat ik wist dat het raak was.”

Kishna had geen last van zenuwen. "Ik speel altijd onbevangen, probeer gewoon mijn eigen spel te spelen. Ik heb me van de volle Kuip afgesloten en probeerde belangrijk voor het team te zijn. De jongens zeiden wel dat er een heel grimmige sfeer zou hangen, maar ik zag dit vooral als een leuke wedstrijd. Ik focus me op mijn spel en probeer goed te voetballen. En dat je hier dan met 2-1 wint, is lekker. Ik vond het geen gestolen overwinning. We zijn gewoon efficiënter met de kansen omgegaan en niet echt in de problemen geweest”, aldus Kishna tegenover De Telegraaf.

"Ik hoop dat ik de trainer heb laten zien dat hij me gewoon in de basis kan zetten. Daar ga ik hard voor werken. Hij zei: goed gespeeld. En that’s it. Ik meld me maandag bij Oranje onder 19 en wil daar woensdag een goede wedstrijd spelen tegen Spanje. Daarna kom ik terug bij Ajax, ga ik hard trainen en probeer ik een basisplaats tegen Cambuur te krijgen. Als die er niet in zit, moet ik als invaller of bij Jong Ajax laten zien wat ik waard ben.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner