29.03.2014 19:43

Celtic heeft polonaise in de benen

Celtic had zaterdag de polonaise nog in de benen, getuige het gelijkspel (1-1) voor eigen publiek tegen Ross County. De ploeg vierde woensdagavond een feestje door de Schotse titel veilig te stellen nog voor het begin van de 'beslissende' wedstrijden in de kampioenspoule.

De bezoekers, die wel enig zelfvertrouwen konden gebruiken met de duels in de degradatiegroep op komst, kwamen zelfs op voorsprong door Melvin de Leeuw, overgenomen van SC Cambuur. De aanvaller, die zijn voetbalcarrière begon bij RBC, scoorde na een kwartier. Nog voor rust maakte Kris Commons gelijk. Daar bleef het bij.

Bij Celtic speelde Virgil van Dijk de volle 90 minuten. De Leeuw maakte halverwege de tweede helft plaats voor de wat verdedigender ingestelde Jordan Slew.