31.03.2014 09:11

Gaat de tweede keeper van Ajax mee naar het WK?

Veel speeltijd krijgt hij niet meer, maar Kenneth Vermeer mag in het bekertoernooi zijn kunsten vertonen. In de halve finale tegen AZ hield hij zijn ploeg op de been. Daarom is Vermeer Voetbal.com Speler van de Week.

Het seizoen begon zo goed voor de goalie. Tegen Roda JC hield hij in zijn eerste wedstrijd het doel schoon en Ajax scoorde zelf drie keer. In de week daarop ging het echter al mis tegen AZ. Vermeer ging opzichtig in de fout bij een corner, waardoor AZ vlak voor rust op gelijke hoogte kwam. Vermeer maakte de tweede helft niet mee, want hij bleef ziek achter in de kleedkamer. In de vijf daaropvolgende wedstrijden hield de eerste doelman van Ajax niet de nul, met als klap op de vuurpijl de pijnlijke 0-4 nederlaag tegen PSV. Dit bleek het kantelpunt te zijn, want na die wedstrijd koos Frank de Boer voor Jasper Cillessen als eerste doelman van Ajax.

Cillessen vs. Vermeer

Cillessen hield in zijn eerste twee wedstrijden de nul, maar kreeg tegen FC Twente toch een doelpunt tegen. Tot aan speelronde 21 bleef Cillessen prima presteren onder de lat bij Ajax, totdat hij geblesseerd raakte. Vermeer keepte de wedstrijden tegen PEC Zwolle en FC Groningen. Hij hield niet de nul, maar de tegentreffers waren niet zijn fout. Na die twee wedstrijden werd gewoon weer gekozen voor Cillessen, waardoor Vermeer zijn minuten mocht maken in de KNVB Beker en bij Jong Ajax.

Onder het oog van Louis van Gaal schitteren

Vermeer heeft waarschijnlijk zijn beste wedstrijd van dit seizoen gekeept tegen AZ. De goalie hield niet alleen een penalty tegen bij een 0-0 stand, maar zorgde er met de voor hem zo kenmerkende reflexen voor dat Ajax zich plaatste voor de finale van de KNVB Beker. En het mooie was: Louis van Gaal, de bondscoach van Oranje zat op de tribune. De oud-trainer van Ajax maakt geen geheim van zijn voorkeur voor Vermeer, vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Met de tegenvallende prestaties van bijvoorbeeld Tim Krul, Maarten Stekelenburg en Michel Vorm is het heel goed mogelijk dat Vermeer samen met Cillessen mee mag naar Brazilië.

Door: Jos Boesveld