02.04.2014 20:35

Ajax maakt geen fout tegen RKC: 0-2

Het is Ajax gelukt om drie punten mee te nemen uit Brabant. Tegen RKC Waalwijk werd het door doelpunten van Joël Veltman en Davy Klaassen 0-2.

Beide ploegen begonnen nog rustig aan het doel, maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax meer en meer overwicht. Het kwam op een voorsprong uit een corner van Lasse Schöne. De Deen legde de bal bij de tweede paal en daar stond Veltman. In een mengelmoes van spelers kopte hij in de veertiende minuut raak: 0-1. Ajax bleef doorgaan en zorgde ervoor dat RKC Waalwijk geen minuut aan aanvallen kon denken. Dit resulteerde uiteindelijk in de 0-2 van Klaassen. De middenvelder kreeg de bal op rechts van Kolbeinn Sigþórsson en kogelde raak in de linkerhoek. RKC werd vlak voor rust nog gevaarlijk, maar maakte het Jasper Cillessen niet heel moeilijk.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat beide ploegen het wel prima vonden. Ajax had de buit binnen en keek stiekem al vooruit naar de volgende wedstrijd in de Eredivisie: uit tegen Vitesse. RKC Waalwijk had door dat er weinig meer te halen viel en spaarde krachten voor wedstrijden waarin wel gevochten kon worden voor de punten. Ajax had het betere van het spel in de tweede helft, maar kwam niet meer tot scoren.

Door de overwinning blijft Ajax bovenaan staan in de Eredivisie. Feyenoord liet geen steekje vallen tegen Heracles Almelo, waardoor het Amsterdamse kampioenschap nog even op zich moet laten wachten. RKC Waalwijk blijft in de gevarenzone van de Eredivisie bivakkeren en moet in de komende wedstrijden punten pakken om zich veilig te voetballen.

Door: Jos Boesveld