13.04.2014 19:16

Hull City naar finale FA Cup

Hull City heeft zich voor het eerst in de clubhistorie geplaatst voor de finale van de FA Cup. De middenmoter uit de Premier League won zondag in de halve finales op Wembley in een doelpuntrijke wedstrijd van derdedivisionist Sheffield United, de verrassing van het toernooi: 5-3. In de finale moet Hull het opnemen tegen Arsenal, dat zaterdag na strafschoppen won van bekerhouder Wigan Athletic.

Sheffield, dat Aston Villa en Fulham uitschakelde, ging in Londen halverwege verrassend met een voorsprong de kleedkamer in (1-2). Na rust stelde Hull, dat alleen in 1930 de halve eindstrijd van het prestigieuze bekertoernooi bereikte, snel orde op zaken via Matt Fryatt, Tom Huddlestone en Stephen Quinn. De derde tegentreffer van Sheffield viel pas in blessuretijd en werd bovendien beantwoord met de 5-3 van David Meyler.