14.04.2014 14:15

Bayern trekt transfervrije Rode aan

Bayern München heeft zich voor komend seizoen versterkt met Sebastian Rode. De middenvelder komt transfervrij over van Eintracht Frankfurt. Rode is na Robert Lewandowski de tweede zomerse versterking van Bayern.

De 23-jarige Rode mist de rest van het seizoen door schade aan het kraakbeen van zijn rechterknie, maar dat weerhoudt Bayern er niet van de international van Jong Duitsland een vierjarig contract te geven. Technisch manager Matthias Sammer kijkt uit naar de transfervrije komst van de Duitse jeugdinternational. "Hij is de belichaming van professionaliteit en dynamiek."

Ondanks het feit dat het middenveld van Bayern over extreem veel talent en kwaliteit beschikt meent Sammer dat Rode wat extra's toevoegt. "Hij zal onze ploeg veel Schwung en elan geven, om ook in de toekomst succesvol te blijven"

Rode zelf is ook meer dan tevreden met zijn transfer. "Dat deze transfer is gelukt, maakt mij echt heel blij", zegt hij op de clubwebsite van de club uit Beieren. "Dit is voor mij een grote stap in mijn loopbaan. Ik wil me hier graag verder ontwikkelen en met mijn toekomstige ploeggenoten nog vele titels winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner