22.04.2014 11:04

Van Hanegem wil Ajax-fans hard straffen

Ajax-supporters ontsierden zondag de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax door vuurwerk op het veld te gooien. Het leverde een fikse schade op aan de grasmat.

Willem van Hanegem is aangedaan door de vernielingen die de Ajax-supporters hebben aangericht in De Kuip. "Het stadion van Feyenoord is door een bekerfinale ontheiligd", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

"De grasmeester had de tranen in zijn ogen staan. Ik ook bijna", vervolgt de Feyenoord-legende zijn verhaal. "De KNVB en Ajax hebben iets goed te maken bij alle voetballiefhebbers in ons land. Opsporen, straffen en wel zo snel mogelijk. En een excuus aan Feyenoord lijkt me ook wel op zijn plaats."

De kans dat er komend seizoen Amsterdamse supporters tijdens De Klassieker worden toegelaten lijkt nog kleiner te zijn geworden. "Aboutalebs eerdere inschatting uitsupporters nog niet toe te staan, was misschien wel de juiste", vertelt PvdA’er Leo Bruijn in het Rotterdams Dagblad. Aboutaleb neemt het incident in ieder geval mee in zijn evaluatie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner